Bemutatkozás

 

A Szent Rita templomban két énekkar működik, az egyik a Schola, amellyel népénekeket és gregoriánokat énekelünk, próbáink minden vasárnap fél 11-től vannak, a 11 órai misén szolgálunk. A másik énekkar vegyes kamarakórus, 2005. október 12-én alakult meg.

A kórus egyaránt énekel cappella kórusműveket, és oratorikus műveket, és szentmiséhez kapcsolódó népénekeket, gregoriánokat. A templomi szolgálat mellett néha énekelünk máshol is, például a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomban, Dunaharasztiban, Vácott.

Próbáink péntekenként 18.30-20.30 között vannak a hittanteremben. Nagyobb ünnepeinken – Karácsonykor, Vízkeresztkor, Virágvasárnapon, Nagypénteken, Húsvétkor, Szent Rita búcsúkor, Pünkösdkor – általában a vasárnapi nagymisén (11 órakor) énekelünk..

Besenyei Éva kántor-karnagy

 
A KÓRUS ÚJ TAGOKAT VÁR!
 

Szeretettel hívunk a scholába és a vegyes kamarakórusba új tagokat, utóbbiba elsősorban fiúkat tenor és basszus, valamint lányokat szoprán és alt szólamba. Feltétel: a tisztán éneklés.

Jelentkezni lehet személyesen a próbák idején – melyek péntekenként 18.30 és 20.30 között vannak a plébánia hittantermében –, vagy a vasárnapi szentmiséket követően nálam, de emailben is várom a jelentkezést a besenyeieva@gmail.com címen.
Nagy szeretettel várunk!

Besenyei Éva kántor-karnagy